Min behandling i bilder

Fortalt av Ariane H..

Dette er en historie om en kvinne med reumatisme etter homeopatisk behandling med fotografering som hjelpemiddel.

Jeg husker godt situasjonen, når jeg satt ved kjøkken bordet med Katharina og vi snakket om min reumatisme og hennes arbeid. Plutselig sier hun .... la meg ta bilder av deg ... Min første tanke var: aldri!!! Hvordan skulle jeg takle kameraet og fokuset på noe jeg har prøvd å skjule i så mange år? Jeg arbeidet av og til som modell, sa jeg visste hva jeg kunne forvente meg, bare det at kroppen min var "perfekt" da. Bare tanken på det ble som ett mareritt. Men likevel kom den lille stemmen som sa ... Gjør det, tørr det!

 

Siden jeg har absolutt tillitt til Katharina og kjenner til hennes følsomme og observante måte å knytte til seg mennesker, så torde jeg. Vi gikk inn i skogen og begynte å ta bilder av min hovne og deformerte ledd, av min kropp og mitt ansikt. Veldig nære og veldig personlig.

 

Jeg var som i en personlig konflikt med meg selv. Men da vi hadde begynt og et momentum hadde blitt formet, tillot jeg meg å vise meg frem, endelig fikk kroppen min oppmerksomhet etter å ha blitt skjult så lenge, noe jeg lengtet etter.

Så var det bildene ... Ett veldig følsomt øyeblikk, som var tatt med mye omsorg og oppmerksomhet. Jeg kunne sitte lenge og se meg selv i øynene, se på føttene mine, hender og kroppen. Hver gang oppdaget jeg noe nytt, jeg oppdaget meg ... og hver gang ble jeg mer vant med kroppen min og begynte å forstå den og hvorfor jeg hadde avvist den så lenge. Jeg oppdaget at jeg ikke trengte å avvise den, men sette pris på den. Den er fantastik som den er. Jeg begynte å akseptere kroppen min og være takknemmelig for den. Et utrolig viktig og stort steg!!!

 

Katharina lånte meg hennes syn, nøytral og uten påvirkning av hvordan noe skal være eller se ut. Gjennom dette lærte hun meg å ta et steg bakover og se meg selv som den jeg er. Usensurert og uten skam. Hva jeg så var at jeg var verdifull og elskverdig.

 

Jeg så nylig på bildene og igjen rørte de meg like mye som de gjorde tidligere. Jeg ser sårbarheten, men også kraften og styrken i den personen. Og jeg ser, at den personen er meg! Jeg er takknemmelig for at Katharina fikk meg til å innse dette. Et stort steg i riktig retning for å bli bedre.

 

I mange år ble jeg behandlet med Allopati og kortison, men behandlingen gjorde meg trøtt og uopplagt. Fotografiene i kombinasjon med homeopatiske medisiner har hjulpet meg til å akseptere meg selv som jeg er og mine ledd er mer fleksible og jeg kan røre meg med mindre smerter.

 

(Pasienten ønsker ikke å publisere bildene offentlig for de er for personlige.)